www.pasimaenranta.fi
   
PerusSuomalaisena ehdokkaana tarjoan
varteenotettavan vaihtoehdon.
 | Pasi Mäenranta  | Pasin blogi  | Kirjoituksia  | Tapahtumia  | Vaaleista  | Ota yhteyttä  | Kunnallista  | 

Kirjoituksia yhteiskunnallisista asioista


Kirjoituksia vuodelta 2015

21.1.2019
Ilmastohuijaus Suomessa vai totinen tosi?

Paljon puhuttua ilmastonlämpenemistä pidetään esillä etenkin suomessa ja se on tehostunut vielä eduskuntavaalien alla. Aihe on todellinen, mutta epäilen, että ei Suomi voi vaikuttaa ainakaan täällä kotipohjolassa paljoakaan, vaikka syyttävää sormea mielellään heilutellaankin.
...
lue lisää tai palaa sivun alkuun

13.1.2019
Huijaus Suomessa ala’ sähköauto

Ilmaston kustannuksella käydään kauppaa, tällä kertaa kohteena on sähköauto ja tavalliseen tapaan Suomessa ollaan etunenässä hyväksymässä mitä utopistisempia aikatauluja. Uusimpien neronleimausten mukaan, dieselautojen myynti kielletään Suomessa 13 vuodessa, eli 2030 mennessä.
... lue lisää tai palaa sivun alkuun


Kirjoituksia vuodelta 2015

31.3.2015
Ajokorttiuudistus on täysi fiasko

Suomessa nyt voimassa oleva ajokorttikäytäntö vaatii pikaista korjausta ja järkeistämistä. Ajokortti ei saa olla kansalaisten kuppauskonsti niin, että sen rakenne on moniportainen ja joka välissä kuitataan rahat talteen. Tällaisella systeemillä ei varmasti ole liikenneturvallisuuteen niin valtavaa merkitystä kuin esimerkiksi sillä, että palautettaisiin vanha 80 lätkä takalasiin. Siitä tunnistaisi tuoreen kuskin ja samalla se vaatisi nuorta kuljettajaa harkitsemaan omaa liikennekäyttäytymistään.
...
lue lisää tai palaa sivun alkuun


Kirjoituksia vuodelta 2014

14.7.2014
Ihmeellistä politiikkaa!

Luin keskiviikkona [9.7.2014] Länsi-Suomen kolumnia, jonka kirjoittajana oli tällä kertaa kansanedustaja Kristiina Salonen. Kirjoituksessaan hän puhui myös paikallisesti tärkeästä ja ajankohtaisesta aiheesta, eli perhetukikeskuksesta. Kolumnissa vieläpä kehuttiin varhaisen puuttumisen tärkeyttä ja Imatralla tulleita säästöjä panostamalla perheiden kotipalveluun.
...
lue lisää tai palaa sivun alkuun


8.7.2014
Rauman sataman kehitys on tärkeää koko Satakunnalle.

Suomen satamissa on alkanut ns. pudotuspeliaika, joka tarkoittaa, sitä että suomen kokoisessa maassa ei tarvita kuin 2-3 satamaa, jotka hoitavat koko maan vientiliikenteen. Rauman satama on yksi niistä, jolla on vahva pyrkimys kehittymään kilpailun mukana. Vuonna 2015 voimaan tulevan rikkidirektiivinkin vaikutus aluskokoihin on ilmeinen, koska varustamot pyrkivät liikennöimään mahdollisimman suurilla aluksilla. Myös tämä tuo omat haasteensa satamaoperaattoreille.
... lue lisää tai palaa sivun alkuun


Kirjoituksia vuodelta 2010

31.10.2010
Eduskunnan taktinen manööveri

Vaaliraha keskustelut ovat velloneet jo monta vuotta ja nyt niistä haluttaisiin pikku hiljaa eroon tai ainakin tunkea vaalien ajaksi taustalle. Vaaliraha skandaali on keskittynyt lähinnä suurille puolueille ja se todellakin rasittaa poliittista uskottavuutta äänestäjien keskuudessa. Se on kumminkin totuus että, vaalirahan musta pilvi on leijunut muutamien eturivin politiikkojen yläpuolella, nyt olisi saatava tämä musta pilvi leviämää myös muidenkin kansanedustajien yläpuolelle.
...
lue lisää tai palaa sivun alkuun

09.05.2010
Järviluoto - ainoa järkevä vaihtoehto

Satamalaajennuksesta on puhuttu paljon, sen paikasta ja tarpeellisuudesta. Tosiasia on, että satamassa on tilanpuutetta, ja toiminnan laajentuminen vaatii lisätilaa. Konttien käsittely on nyt ja tulevaisuudessakin kasvava kuljetusmuoto, joka tuo transitoliikennettä Raumalle.
... lue lisää tai palaa sivun alkuun


Kirjoituksia vuodelta 2008

06.09.2008
Elämää on vanhan Rauman ulkopuolellakin

Rauman rajat siirtyvät kuntaliitosten johdosta, mutta kaupunginpäättäjillä ajatusmaailma ei avarru vaan siinä näkyy ”akvaariomalli”. Tulevaisuutta ei nähdä laajemmassa mittakaavassa. Tämä kyvyttömyys on tullut esille kunnallisessa päätöksenteossa viime vuosien aikana. Alimitoitukset suunnitteluvaiheen hinta-arvioissa ovat saaneet päätöksiä hyväksyntään. Tämä on kaupunkilaisille turmioksi, sillä lisärahoitusta on myönnettävä, että valmista saadaan aikaiseksi.
...
lue lisää tai palaa sivun alkuun

15.03.2008
Törkeät seksuaalirikosten tuomiot ehdottomiksi.

Törkeät hyväksikäyttö- ja seksuaali rikokset täytyy tuomita ehdottomiin rangaistuksiin. Aina kun seksuaalinen hyväksikäyttö kohdistuu lapsiin, täytyy tuomion lähtökohtana olla ehdoton ja pitkä vankilatuomio. Vaihtoehtoja ei ole. Vertaisin lasten seksuaalista hyväksikäyttöä jopa harkittuun murhaan. Kyseessä on lapsen viaton elämän alku, jossa sielu, sisin ja loppuelämä murhataan tietoisella toiminnalla.
... lue lisää tai palaa sivun alkuun


Kirjoituksia vuodelta 2007

24.02.2007
Vero autonhankinnasta käytön verottamiseen, joo just!!

Oli muuten Keskustan kansanedustaja joka tämän idean on päästänyt suustaan, epäilen että hänellä "ei hissi vedä vintille asti," Tai ei osaa ajatella selkeästi. Tämän hetken polttaviin kysymyksiin kuuluu, autoverotuksen muuttaminen hankinnasta käytön verotukseen. Ajatuksena on laskea auton hankintahintaa verotusta pienentämällä, se ei kuullosta huonolta ellei tule miettineeksi mistä otetaan korvaava vero.
...
lue lisää tai palaa sivun alkuun

13.02.2007
Vaalilupauksia ja EUUta.

SDP ja Keskusta ovat lähteneet taas tyhjän ”repun” kanssa liikkeelle. Molemmat puolueet lupailevat lisää rahaa peruspalveluihin. Kuitenkin hallituksen orjallisesti noudattama ja eduskunnan äänestyksissä hyväksymä kehysbudjetti vuosille 2008-2011 ei sisällä liikkumavaraa peruspalveluihin.
... lue lisää tai palaa sivun alkuun

Pasi Mäenranta


www.perussuomalaiset.fi
PerusSuomalainen vaihtoehto Rauman ja Satakunnan edunvalvontaan.