www.pasimaenranta.fi
   
PerusSuomalaisena ehdokkaana tarjoan
varteenotettavan vaihtoehdon.
 | Pasi Mäenranta  | Kunnallista  | Kirjoituksia  | Tapahtumia  | Vaaleista  | Ota yhteyttä  | Pasin blogi  | 

Kirjoituksia yhteiskunnallisista asioista


13.02.2007
Vaalilupauksia ja EUUta.

SDP ja Keskusta ovat lähteneet taas tyhjän ”repun” kanssa liikkeelle. Molemmat puolueet lupailevat lisää rahaa peruspalveluihin. Kuitenkin hallituksen orjallisesti noudattama ja eduskunnan äänestyksissä hyväksymä kehysbudjetti vuosille 2008-2011 ei sisällä liikkumavaraa peruspalveluihin.

Nyt taloudellisesti hyvinä aikoina hallitus mm. poisti ökyrikkailta varallisuusveron, tuotto noin 150 miljoonaa euroa. Kuluneella vaalikaudella työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset eivät käytännössä saaneet mitään korotuksia. Nyt vaalikentillä Vanhanen ja Heinäluoma puhuvat silmät kosteina vanhustenhuollon puutteista ja omaishoidon tukemisesta. Hallituksen budjetissa lisäsatsauksia ei ollut ja Perussuomalaisten korjausesitykset äänestettiin kumoon.

Kehysbudjetointi merkitsee sitä, että mikäli hallitus aikoo lupauksiaan lunastaa, joutuu se leikkaamaan toisaalta esimerkiksi lapsiperheiden tai koulutuksen osoittamia määrärahoja. Perussuomalaiset haastavat hallituksen kertomaan, että aikovatko he julkisesti irtisanoutua koko neljän vuoden ajan noudattamastaan kehysbudjetoinnista. Perussuomalaiset eivät hyväksy hulppeita veronalennuspuheita. Vaaliohjelmamme lähtee realistiselta pohjalta Suomi on koko jäsenyytensä ajan ollut nettomaksaja eli olemme maksaneet EU:lle enemmän kuin olemme EU:sta saaneet. Nyt maksamme jo yli 600 miljoonaa euroa enemmän kuin saamme. Pahinta EU:ssa on ollut oman päätöksentekovaltamme kaventuminen, mitä on lisännyt vanhojen puolueiden mallioppilaskäyttäytyminen. Suomalaisten painoarvo EU-päätöksenteossa on prosentin luokkaa. .(Lainaus Timo Soinin Puheesta)

Otin otteen Timo Soinin puheesta, eipä sitä enää selvemmin saa sanottua. Mutta edellisestä käy hyvin ilmi kuinka tärkeä on Suomen kansalainen hallituspuolueille, on kuin lyötäisiin märällä rätillä päin naamaa heti vaalien jälkeen. Rahaa luvataan vaikka sitä ei ole, tai se otetaan perinteisesti sieltä jotka ei voi valittaa vaan joutuvat nielemään kiltisti katkeran kalkin.

Suomen EU-jäsenyyden ajan tuloerot ovat Suomessa kasvaneet rajusti. Mestareina toimii EU:n ja Euroopan keskuspankki, suosimalla markkinakeskeistä politiikkaa, hyötyjinä on ökyrikkaat pääomapiirit ja yksityistämistä halajavat.

EU:n perustuslaki lisäisi isojen EU-maiden valtaa, tekisi EU:sta oikeushenkilön ja synnyttäisi EU:lle jopa oman presidentin. Perustuslaki tekisi EU:sta liittovaltion, joka kuitenkaan ei voi käytännössä koskaan olla demokraattinen eli kansanvaltainen, vaan vain byrokraattinen ja epädemokraattinen, sillä liittovaltio ei tunne käsitettä kansa.( Lainaus Veli-Matti Saarakkala)

Veli-Matti Saarakkalan teksti on niin rajua että vetää hien pintaan, voi vain arvailla miten meitä Suomalaisia viedään kuin ”pässiä narussa” EU:ssa. Suomen eduskunta ratifioi EU:ssa hylätyn perustuslain, Suomen perustuslain mukaan eduskunnalla ei ole oikeutta siirtää valtaansa ilman kansanäänestystä. Suomessa valta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta (tai niin se oikeasti kuuluisi mennä).Ilman kansan äänestystä ei missään nimessä saa hyväksyä EU-perustuslakia jos jopa patonki, spagetti tai mitä lie puukenkä tai nahkashortsien maassa on hylätty.

Nyt suomi rämpii EU suossa joka on entistä upottavampaa, selässä istuu ja ruoskaa heiluttaa SDP ja vielä Keskusta. ( juorupuheitten mukaan Keskusta yhdistyy Kokoomukseen, ja syntyy Keskonen??) Suomen pelastuminen EU korttitalon luhistumiselta on, erota siitä vielä kun sen voi tehdä taloudellisesti helposti, tietysti muilta EU-mailta uhkakuvia sadellen. Suomen antama signaali lähteä EU:sta olisi varmasti helpottava lähtölaukaus monelle EU liitossa netto maksajana tuskailevalle maalle. Suomi olisi se ensimmäinen kortti, Tanska toinen ja Espanja kolmas. Tässä vaiheessa isot maat koittaisi pelastaa paniikissa sen mitä pelastettavissa olisi. EU on riippakivi josta täytyy päästä eroon, sen jälkeen Suomella menee taas paremmin kuin koskaan ja perusta kovana ja vahvana maana olisi näytetty.


TAKAISIN

Pasi Mäenranta


www.perussuomalaiset.fi
PerusSuomalainen vaihtoehto Rauman ja Satakunnan edunvalvontaan.