www.pasimaenranta.fi
   
PerusSuomalaisena ehdokkaana tarjoan
varteenotettavan vaihtoehdon.
 | Pasi Mäenranta  | Kunnallista  | Kirjoituksia  | Tapahtumia  | Vaaleista  | Ota yhteyttä  | Pasin blogi  | 

Kirjoituksia yhteiskunnallisista asioista


31.10.2010
Eduskunnan taktinen manööveri.

Vaaliraha keskustelut ovat velloneet jo monta vuotta ja nyt niistä haluttaisiin pikku hiljaa eroon tai ainakin tunkea vaalien ajaksi taustalle.

Vaaliraha skandaali on keskittynyt lähinnä suurille puolueille ja se todellakin rasittaa poliittista uskottavuutta äänestäjien keskuudessa. Se on kumminkin totuus että, vaalirahan musta pilvi on leijunut muutamien eturivin politiikkojen yläpuolella, nyt olisi saatava tämä musta pilvi leviämää myös muidenkin kansanedustajien yläpuolelle.

Taktiseksi manööveriksi valitaan kansanedustajien palkkiot, näin laman jälkeisenä aikana on kansa saanut maistella lähes nolla (0) linjaa ja suurempia korotuksia vaatineet ovat leimattu vastuuttomiksi, joten järjettömän kokoinen 8 % korotus saa mediasta palstatilaa.

Näin tehty palkkiomanööveri tuodaan julkisuuteen perustellen kansanedustajien jälkeenjääneisyyttä palkoissa, kansa tietää totuuden ja pillastuu. Tällä tavalla on saatu jaettua mustaa pilveä myös muidenkin edustajien yläpuolelle ja vaalirahan tumma pilvi ei niin helposti erotukkaan enää. Onnistuneen manööverin myötätuulessa pitää lisätä purjepinta-alaa ja kerrotaan älyttömistä kokouspalkkioista vaikka edustaja ei ole ollut edes lähelläkään kokoustiloja ja nyt media seuraa vauhdilla eteenpäin puskevaa palkkiopaattia.

Kansanedustajien 8 % palkkioihin kohdistuva kritiikki on täysin aiheellista. Ainoastaan edustaja itse voi poistaa tämän mustan pilven kieltäytymällä korotuksesta tai lahjoittamalla se hyväntekeväisyyteen haluamalleen kohteelle.

Järjettömät kokouspalkkiot ovat myös tuomittavia, joten onkin syytä miettiä hallintoneuvostojen tarpeellisuutta yleensäkään. Onko hallintoneuvostolla edes muuta tehtävää, kuin juoda pullakaffit ja kuitata veronmaksajien taskusta jälleen kerran rahat pois.

Pasi Mäenranta
Perussuomalaisten valt.ryh.pj.


TAKAISIN

Pasi Mäenranta


www.perussuomalaiset.fi
PerusSuomalainen vaihtoehto Rauman ja Satakunnan edunvalvontaan.