www.pasimaenranta.fi
   
PerusSuomalaisena ehdokkaana tarjoan
varteenotettavan vaihtoehdon.
 | Pasi Mäenranta  | Kunnallista  | Kirjoituksia  | Tapahtumia  | Vaaleista  | Ota yhteyttä  | Pasin blogi  | 

Seuraa Raumalaista kunnallispolitiikkaa


29.03.2010
Rauman kaupunginvaltuusto 29.3.2010

Valtuustoaloite

Rauman Perussuomalaisille on tullut tietoon sairaala-alueen sakotuskäytäntö. Toiminta on varmasti täysin laillista, mutta jokseenkin epäeettistä.

Valtuustoryhmämme näkee epäoikeudenmukaisena toimintana sakottaa sairaalan alueella työssäkäyviä sekä siellä vastaanotolla käyviä asiakkaita. Sairaalan alueella on paljon työntekijöitä, jotka saapuvat monesti eri aikaan, jolloin sairaalan asiakkaat ovat saattaneet jo täyttää parkkialueen.

On erittäin epäoikeudenmukaista sakottaa siitä, että sairaalan alueelle työhön saapuva ei löydä enää parkkipaikkaa sairaalan omalta aikavapaalta pysäköintialueelta, vaan joutuu jättämään autonsa rajoitetun pysäköintiajan alueelle. Aloitteen tarkoitus on hakea ratkaisua tähän tilanteeseen, esim. jakamalla alueella työskenteleville henkilökohtainen sarjanumerolla varustettu lupalappu. Tällä numerolla voi tarvittaessa asioida ja hakea vapautusta, mikäli joutuu sakotetuksi. Rauman kaupunginviraston pysäköintialueella on mahdollista pysäköidä kauemmin kuin liikennemerkin ilmoittaman rajoitusajan. Tämän mahdollistaa kaupungilta saatava pysäköintiajasta vapauttava tarra. Rauman Perussuomalaisten valtuustoryhmä näkee tässä asiassa samankaltaisuutta ja haluaa aloitteen muodossa tuoda tämän mahdollisuuden myös sairaalan alueella työskenteleville. Aloitteen toinen tärkeä kohta on sairaalan vastaanotolle tulevat asiakkaat. Pidämme erittäin epäoikeudenmukaisena ja epäeettisenä tapana asiakkaiden sakottamisen, mikäli pysäköintikiekon aika ylittyy. Sairaalassa asioiva ei tahallisesti ylitä pysäköintiaikaa, vaan joutuu odottamaan vuoroaan tarvittavaan toimenpiteeseen. Kun vihdoinkin pääsee asioimaan vastaanotolla, ei päällimmäisenä huolena pitäisi olla pysäköintiajan riittävyys, mutta jos se ylittyy on seurauksena sakko. Sillä tuskin on sairaan olotilaa parantava vaikutus.

Rauman Perussuomalaisten valtuustoryhmä ehdottaakin uutta lähestymistapaa tilanteeseen. Vastaanotolle tuleva asiakas saa tarvittaessa vastaanotosta kortin, johon merkitään esim. rekisterinumero, päivämäärä sekä tuloaika ja vastaavasti käynnin päättyessä lääkäri tai vastaanotto merkitsee lähtöajan. Tällä kortilla voi sakotuksen tapahtuessa käydä vaatimassa sakon mitätöimistä.

Tämän aloitteen tarkoituksena on helpottaa asiointia sairaala-alueella ja eliminoida pysäköinnin väärinkäytökset. Aloite helpottaa myös pysäköintivalvojien työtä ja epävarmuutta siitä, onko pysäköintisakotus eettisesti oikein.

Raumalla 29.3.2010

Rauman Perussuomalaisten valtuustoryhmä, Pasi Mäenranta


TAKAISIN

Pasi Mäenranta


www.perussuomalaiset.fi
PerusSuomalainen vaihtoehto Rauman ja Satakunnan edunvalvontaan.